На чемпіонаті світу з хокею у Ризі прапор України стане рівнозначним прапору Латвії

28.04.2023 12:20   -
На чемпіонаті світу з хокею прапор України стане рівнозначним прапору Латвії

Латвія одна з багатьох країн світу, яка з перших днів повномасштабної війни в Україні, нападає всебічну допомогу нашій країні. Свою підтримку Україні латвійці вирішили продемонструвати й на матчах чемпіонату світу з хокею у ТОП-дивізіоні, які відбудуться в Ризі у травні. Про це повідомляє спортивна редакція «Харьковских известий».

Як зазначив голова ризького оргкомітету Едгарс Бунціс на всі матчі чемпіонату світу з хокею в елітному дивізіоні, які будуть проведені на льодовій «Арені Рига», буде дозволено проносити український прапор, і він буде рівнозначний прапору країни-господарки ЧС-2023. Таке рішення оргкомітет прийняв виходячи із позиції Латвії, яка засуджує загарбницьке російське вторгнення в Україну.

Прапори росії та білорусі під час чемпіонату світу будуть заборонені, їх не дозволять вивішувати у місці проведення турніру. Також не очікується на цьому чемпіонаті світу присутність почесного президента Міжнародної федерації хокею Рене Фазеля, який раніше отримав російське громадянство. Крім того, за словами Бунціса, через чемпіонат світу у Ризі збірній Казахстану довелося змінити головного тренера. Цю команду очолював білорус Андрій Скабелка, але йому не вдалося отримати візу для в’їзду до Латвії. Також у збірній Казахстану довелося звільнити помічників Скабелка, які є громадянами росії.

Чемпіонат світу з хокею відбудеться у столиці Латвії та фінському місті Тампере з 12 по 28 травня. До речі, цьогорічний планетарний турнір з хокею в елітному дивізіоні мав пройти у російському Санкт-Петербурзі, але через криваву війну в Україні, яку розв’язала рф за підтримки білорусі, змагання між кращими хокейними збірними світу перенесли до Латвії та Фінляндії.

Також раніше ми повідомляли, що росіянам та білорусам продовжили санкції в світовому хокеї.

ОСТАННІ НОВИНИ

Читайте нас у Facebook, Telegram, Instagram та дивіться наші відео в YouТube та TikTok.