Легендарний британський тенісист отримав престижну нагороду за допомогу Україні

18.12.2022 12:14   -
Енді Маррей

Екс-перша ракетка світу, британець Енді Маррей отримав нагороду імені Артура Еша за гуманітарні заслуги на підтримку України в межах щорічної премії чоловічої асоціації тенісу – ATP Awards 2022. Про це повідомляє спортивна редакція Харьковских известий.

Про перемогу Енді Маррея в цій номінації оголосили на офіційному сайті ATP. Британського спортсмена нагородили за його тривалу підтримку та допомогу Україні під час повномасштабної війни з російськими загарбниками.

З березня цього 2022 року, починаючи з крупного турніру в американському Індіан-Веллсі, Маррей передає усі призові гроші, зароблені ним на змаганнях, до фонду UNICEF, що опікується гуманітарною допомогою дітям, постраждалим від війни.

Загалом, з того часу один із кращих тенісистів в історії Великої Британії зібрав та передав на потреби Україні через згаданий вище фонд 630 тисяч доларів. Як зізнався сам Маррей, ці донати були його «додатковою мотивацією» на протязі нинішнього спортивного сезону та способом привернути увагу й надихнути інших підтримувати Україну.

Відзначимо, що Енді Маррею 35 років. Він дворазовий олімпійський чемпіон з тенісу в одиночному розряді (ОІ-2012 та ОІ-2016), переможець трьох турнірів Великого шолому – US Open-2012 та двічі Вімбілдону (2013 та 2016 рр), переможець Кубка Девіса (2015) та фіналу Світового туру АТР (2016), переможець 49 турнірів ATP (з них 46 в одиночному розряді). Був першою ракеткою світу (листопад 2016 року), зараз у чоловічому рейтингу АТР займає 49 місце.

До речі Маррей вже багато років займається благодійністю. А престижну нагороду імені Артура Еша за гуманітарні заслуги британський тенісист отримав вже вдруге. В перший раз – у 2014 році, коли Енді став амбасадором UNICEF.

Також нагадаємо, що раніше ми повідомляли про благодійний гала-вечір від титулованої української тенісистки, почесної мешканки Харкова Еліни Світоліної. В рамках свого вже традиційного заходу екс-третя ракетка світу зібрала на підтримку України майже чверть мільйона євро.