Команда з Харківщини стала призером Всеукраїнського благодійного турніру з футболу на підтримку ЗСУ

08.12.2022 10:30   -
Фото: Харківська обласна асоціація футболу

Благодійний турнір серед аматорських футбольних команд тривав у Дніпрі на протязі двох місяців. Єдиним представником Харківської області в цих змаганнях була команда «Колос» з Сахновщини, яка в підсумку дійшла до фінального матчу. Про це повідомляє спортивна редакція Харковских известий.

Загалом участь у благодійному турнірі взяли чотирнадцять аматорських команд з трьох областей. Вони були розбиті на дві групи, в кожній переможець турніру визначався окремо.

Фото: Харківська обласна асоціація футболу

Протягом усього турніру, під час кожного матчу, проходив благодійний збір коштів для фандрейзингової платформи United24, створення якої ініціював Президент України Володимир Зеленський.

В групі «А», де й виступав представник Харківщини, змагання проходили в два етапи: попередній і фінальний. На першому етапі всі команди групи «А» грали кожна з кожною в одне коло. На другому етапі – у півфінальних поєдинках зустрілися чотири кращі команди групового етапу: перша грала з четвертою, друга – з третьою. Переможці півфінальних матчів надалі зустрілися у фіналі, ті хто програв – розіграли бронзові нагороди.

Фото: Харківська обласна асоціація футболу

Футболісти з Сахновщини в групі не програли жодного поєдинку, здобувши в п’яти матчах дві перемоги й три завершили внічию. Посівши в таблиці групи «А» трете місце в півфіналі «Колос» переміг другу команду попереднього етапу, місцевий ФК «Енергія-Тополь» з рахунком 4:1.

В головному поєдинку підопічні Романа Какадія зустрілися з командою «Донбас», яку представляли гравці, що раніше грали в чемпіонатах України та змаганнях різного рівня в Донецькій області, а зараз вимушено покинули свої рідні домівки і тимчасово проживають та тренуються в Дніпрі. На груповому етапі суперники зіграли між собою внічию 1:1, але в фіналі сильнішим вже був «Донбас», який переміг з рахунком 4:1 і отримав головний трофей. «Колос» у підсумку здобув срібні медалі благодійного аматорського турніру.

Кращими бомбардирами у складі команди з Сахновщини стали Микола Басов, Владислав Галушка та Денис Скотаренко, які протягом турніру забили у ворота суперників по 4 м’яча.

Бронзові нагороди змагань у групі «А» були вручені гравцям вже згаданої «Енергії-Тополь». В матчі за трете місці вони переграли «Рапід» з міста Кам’янске Дніпровської області, причому рахунок на табло знов був 4:1.

У групі «Б» змагання в рамках дніпровського благодійного турніру на підтримку ЗСУ ще тривають і завершаться найближчого уїк-енду. В цій групі виступають вісім команд, які визначать переможця та призерів, зігравши між собою в одне коло, без подальших матчів плей-офф.

Відзначимо, що минулого року «Колос» із Сахновщини переміг у чемпіонаті Харківської області з футболу серед команд Першої ліги.

Також нагадаємо, що нещодавно ми повідомляли, як діючий чемпіон Харківської області з футболу серед команд Вищої ліги, ФК «Універ-Динамо», надав гуманітарну допомогу дітям-сиротам.