Команда з Харківщини провела благодійний матч у Німеччині (ФОТО)

29.03.2023 10:30   -
Команда з Харківщини провела благодійний матч у Німеччині (ФОТО)
Фото: ФК «Майнц»

Футбольний клуб «Авангард» з міста Зміїв зустрівся в товариському матчі з провідною німецькою командою «Майнц» з однойменного міста на полі суперника. Головна мета гри – збір коштів на потреби постраждалих від російської агресії в Україні та допомога ЗСУ. Про це повідомляє спортивна редакція «Харьковских известий».

Обидві команди зіграли ветеранськими складами. Серед гравців «Авангарду» були й кілька колишніх футболістів зміївської команди, які нині служать у лавах ЗСУ та приїхали із зони бойових дій у відпустку.

За «Майнц» виступили чимало зірок команди різних років, серед них і такі легенди клубу, як Фабриціо Хайєр та Крістоф Бабатц. Також у грі взяв участь екс-гравець національної збірної України та низки німецьких клубів, в тому числі й «Майнцу», Андрій Воронін. Перший тайм він зіграв за господарів поля, а після перерви посилив склад своїх співвітчизників зі Змієва.

Перед початком гри на глядачів очікували також кілька приємних сюрпризів, зокрема потужний та яскравий виступ спеціального гостя цього благодійного заходу, харківського співака та музиканта Сергія Бабкіна.

Загалом на гру прийшло близько 2 тисяч вболівальників, які палко підтримували обидві команди. Збір коштів тривав протягом матчу серед вболівальників, а також на сайті німецької команди. Крім того, до загальної суми будуть додані й кошти з продажу квитків на цей поєдинок. До речі, на сайті «Майнцу» збір коштів ще триває, тож остаточну суму організатори благодійного матчу оголосять та перерахують в Україну на наступному тижні.

Сама гра видалася багатою на голи і завершилися з рахунком 4:3 на користь німецької команди. Втім головною, безумовно, була благодійна складова цього масштабного заходу, і враховуючи кількість глядачів, зацікавленість й готовність німецької команди, допомогу місцевих благодійних організацій, можна з впевненістю сказати, що команда з Харківщини зробила цей далекий вояж не даремно.

Також нагадаємо, що в українському футбольному чемпіонаті серед команд Прем’єр ліги нещодавно один із турів був оголошений туром пам’яті загиблих на фронті українських фанатів.

ОСТАННІ НОВИНИ

Читайте нас у Facebook, Telegram, Instagram та дивіться наші відео в YouТube та TikTok.