Харківська команда виступить на масштабному благодійному турнірі з хокею в США

09.02.2023 09:16   -
Харківська команда виступить на масштабному благодійному турнірі з хокею в США

Благодійний турнір під назвою «Хокей для героїв» відбудеться в березні у трьох американських містах, а одним із учасників змагань стане ХК «Харківські берсерки». Про це повідомляє спортивна редакція Харьковских известий.

Мета благодійного турніру — привернути ще більше уваги до подій, які відбуваються сьогодні в Україні. Усі кошти, виручені під час змагань, будуть спрямовані на оновлення спортивної інфраструктури та баз відпочинку в Україні.

Участь у змаганнях «Хокей для героїв» візьмуть команди з США, Канади та України, яку буде представляти саме хокейний клуб «Харківські берсерки».

Харківська команда виступить на масштабному благодійному турнірі з хокею в США

Крім виступу на турнірі, харківські хокеїсти отримають можливість ближче познайомитися з заокеанським хокеєм, відвідати навчально-тренувальні хокейні бази у США, повернутися до повноцінних тренувань й, звичайно, набути важливого міжнародного ігрового досвіду. Також у харківському клубі сподіваються під час турніру якомога більше розповісти про Україну та український спорт в умовах війни.

Читайте нас у Facebook, Telegram, Instagram та дивіться наші відео в YouТube та TikTok.

Ініціатором та організатором цих благодійних змагань є американська благодійна організація «Help Heroes Of Ukraine», яка була створена в США у перші дні повномасштабного вторгнення російських загарбників в Україну. Її заснували українці, які проживають у Чикаго. Фонд має підписані меморандуми зі Збройними силами України, що дозволяє працювати через офіційні запити. З початку війни «Help Heroes Of Ukraine» вдалось відправити допомоги в Україну на суму близько 40 млн доларів!

Благодійний турнір з хокею «Hockey for heroes» пройде 13 березня в Чикаго (штат Іллінойс), потім 20 березня в Орландо (штат Флорида), а завершиться у місті Тампа (штат Флорида) 26 березня.

Також нагадаємо, що в листопаді минулого року ще один міжнародний благодійний хокейний турнір на підтримку України відбувся у Польщі. Змагання «Hockey Bayraktar» проходили під патронатом Харківського міського голови Ігоря Терехова, а серед його учасників була харківська хокейна команда «Вітязь».

А нещодавно яскравий захід на підтримку України на своїй домашній льодовій арени провів канадський хокейний клуб «Dauphin Kings».

ОСТАННІ НОВИНИ