Футбол в умовах війни. В УПЛ сьогодні розпочнеться тур пам’яті загиблих на фронті фанатів

17.03.2023 09:59   -
Футбол в умовах війни. В УПЛ сьогодні розпочнеться «Тур пам’яті»
Фото: УПЛ

Таке рішення прийняла Українська Прем’єр-Ліга спільно з благодійним фондом «Трибуна Героїв». Вони ініціюють всеукраїнську гуманітарну акцію на підтримку сімей загиблих воїнів, які у мирному житті були членами фанатського руху українських клубів. Про це повідомляє спортивна редакція «Харьковских известий».

Як відзначається на сайті УПЛ, футбольна родина, кожен вболівальник і футболіст, кожен працівник клубів, кожен футбольний журналіст не забувають і шанують пам’ять своїх найкращих синів, які віддали життя за свободу і незалежність нашої Держави.

«Наша футбольна родина завжди поруч, щоб втішити та полегшити біль втрати рідним полеглих Героїв. Саме тому УПЛ започатковує нову традицію — проведення «Туру пам’яті», в рамках якого заплановано масштабний збір коштів, церемонії вшанування полеглих Героїв та відвідини матчів сім’ями загиблих воїнів. Першим «Туром пам’яті» буде 18-й тур», – йдеться у звернені УПЛ.

Всі матчі 18 туру елітного дивізіону нинішнього чемпіонату країни з футболу, який стартує сьогодні і буде тривати до неділі, розпочнуться з хвилини мовчання на честь більш ніж 160 футбольних фанатів, що повернулися з війни «на щиті». Кожен вболівальник під час матчу, і кожен футбольний клуб зможе долучитись до проведення «Туру пам’яті» в рамках збору коштів для сімей полеглих фанатів.

Також організатори сподіваються, що ця гуманітарна ініціатива стане доброю традицією не тільки в УПЛ, і згодом «Тури пам’яті» пройдуть у багатьох чемпіонатах Європи.

Читайте нас у Facebook, Telegram, Instagram та дивіться наші відео в YouТube та TikTok.

Відзначимо, що стартовим матчем 18-го туру стане сьогоднішня гра в Ужгороді між харківським «Металістом» та клубом «Олександрія», яка розпочнеться о 13:00. Ще один харківський футбольний клуб «Металіст 1925» в рамках 18-го тура зіграє завтра у Полтаві з місцевою «Ворсклою». Цей матч також розпочнеться о 13:00.

Наразі «Металіст 1925» посідає у таблиці восьме місце, маючи в активі 20 турнірних очок. «Металіст» – тринадцяте (16 турнірних балів). Трійку лідерів складають «Шахтар» (39), «Дніпро-1» (36) та «Зоря» (34).

Також нагадаємо, що в чемпіонаті Україні з волейболу серед чоловічих команд Суперліги, який триває в Чернівцях, харківська «Юракадемія» вийшла до півфінальної серії.

ОСТАННІ НОВИНИ