Франція збирається виділити один мільйон євро українським спортсменам

02.03.2023 09:59   -
Франція виділить 1 мільйон євро українським спортсменам
Amelie OUDEA-CASTERA Sports Minister of France during the CNOSF – Wishes 2023 at Maison De La Mutualite on January 26, 2023 in Paris, France. (Photo by Thibaut Bossenie/Icon Sport)

Гроші підуть на підготовку українських атлетів до літніх Олімпійських та Паралімпійських ігор, які наступного року пройдуть у Парижі. Про це повідомляє спортивна редакція «Харьковских известий».

Про намір надати відчутну фінансову допомогу оголосила міністр спорту Франції Амелія Удеа-Кастера. Таку заяву вона зробила під час нещодавньої зустрічі у місті Льєвен з українськими спортсменами, які через війну зараз живуть й тренуються у Франції.

«Моє міністерство збирається виділити спеціальну допомогу у розмірі одного мільйона євро, щоб українська делегація, яка їде на ці Олімпійські та Паралімпійські ігри, могла бути максимально підготовлена. Ми хочемо, щоб Україна була представлена в найкращому вигляді», – зазначила очільниця французького міністерства спорту.

Крім того Амелія Удеа-Кастера підкреслила, що для того, аби ця допомога була максимально ефективною, її міністерство розробить спільний план підготовки українських олімпійців та паралімпійців разом з представниками українських команд.

Також міністр спорту Франції зазначила, що допуск російських та білоруських спортсменів на Олімпійські та Паралімпійські ігри, навіть під нейтральним прапором, наразі піднімає цілу серію запитань, на багато з яких не має відповіді, тому вона поки не бачить підстав для обговорення участі представників рф та білорусі на міжнародних змаганнях.

Читайте нас у Facebook, Telegram, Instagram та дивіться наші відео в YouТube та TikTok.

Нагадаємо, що через війну в Україні, яку розв’язала росія за підтримки білорусі, спортсмени з цих двох країн-агресорів на протязі минулого року були виключені з багатьох топових міжнародних змагань. Проте наприкінці січня цього року про рішення повернути спортсменів з рф та білорусі на світові спортивні арени, хоч і за певних умов, оголосив Міжнародний Олімпійський комітет. Це рішення отримало гучну критику в адресу МОК, як в Україні, так і в багатьох країнах ЄС. В тому числі, із закликом не допускати атлетів з рф та білорусі до міжнародних змагань зверталися Президент України Володимир Зеленський, депутати Європарламенту та Верховної Ради України.

Відзначимо, що XXXIII Олімпійські ігри мають пройти у Парижі з 26 липня по 11 серпня 2024 року, а Паралімпіада-2024 відбудеться наступного року з 28 серпня по 8 вересня.

До списку кандидатів на участь у наступних Олімпійських та Паралімпійських ігор входять й чимало харківських спортсменів.

ОСТАННІ НОВИНИ