Еліна Світоліна проведе черговий масштабний благодійний захід на підтримку України

03.11.2022 13:30   -
Еліна Світоліна

Почесна мешканка Харкова, титулована українська тенісистка Еліна Світоліна у своїх соцмережах повідомила, що планує організувати гала-вечерю, під час якої будуть зібрані кошти для українських сімей, які постраждали від війни з російськими загарбниками. Про це повідомляє спортивна редакція Харьковских известий.

Менше місяця назад Еліна Світоліна вперше стала мамою. Вона народила чарівну донечку, яку, разом з чоловіком французьким тенісистом Гаелем Монфісом, назвала Скай. Приємні клопоти та турботи, пов’язані з материнством, безумовно потребують зараз багато часу та уваги від молодої зіркової матусі. Проте Еліна активно продовжує займатися благодійними питаннями на підтримку України.

Так, на початку грудня екс-третя ракетка світу запланувала провести черговий масштабний благодійний захід.

«У п’ятницю, 2 грудня 2022 року, я проводжу щорічну гала-вечерю, яка вперше відбудеться в яхт-клубі Монако. Кошти, зібрані під час цього вечора, передані під високий патронат Його Світлості Князя Монако Альберта II, будуть використані для фінансування програм, започаткованих моїм фондом, включаючи програму післявоєнного відновлення українського тенісу, а також для продовження логістичної та матеріальної підтримки сімей, які сильно постраждали від війни в Україні.
Для мене це можливість ще раз нагадати всім, що війна триває. Моя мета – зібрати тих, хто підтримує Україну, знайти нових друзів і партнерів для свого фонду. Ми з командою твердо віримо в перемогу і вже думаємо про післявоєнне відновлення спортивної інфраструктури. Молоді таланти, які виїхали з країни через війну, повинні знати, що незабаром їх чекатимуть вдома», – написала Еліна Світоліна на своїх сторінках в Інстаграмі та Фейсбуці.

Слід також відзначити, що такі благодійні вечері найкраща тенісистка в історії України проводить вже не вперше. Минулого року подібна гала-вечеря від фонду Світоліної відбулася в Києві.

Нагадаємо, що Еліна Світоліна є також одним із амбасадорів фандрейзингової платформи UNITED24 для збору пожертв на підтримку України з усього світу, створення якої ініціював Президент України Володимир Зеленський. Нещодавно, вона вкотре закликала міжнародну спільноту продовжувати допомагати Україні у її боротьбі з російськими агресорами, зокрема фінансово, перетворивши емоції на благодійні донати.

Також раніше ми повідомляли, що в Польщі на благодійному тенісному заході за участю Еліни Світоліної зібрали понад 400 тисяч євро допомоги для України.