Еліна Світоліна проведе сьогодні благодійний гала-вечір на підтримку України

02.12.2022 11:59   -

Щорічний благодійний захід від титулованої української тенісистки, почесної мешканки Харкова Еліни Світоліної вперше відбудеться у знаменитому яхт-клубі князівства Монако. Про це повідомляє спортивна редакція Харьковских известий.

В рамках сьогоднішнього гала-вечора, який проходитиме під патронатом князя Монако Альбера ІІ, відбудеться масштабний благодійний Аукціон, також кошти будуть збиратися за рахунок благодійних внесків. Надалі всі зібрані кошти будуть спрямовані на фінансування програм, започаткованих фондом Еліни Світоліної. Зокрема – програми повоєнного відновлення українського тенісу, а також для продовження надання логістичної та матеріальної допомоги родинам підопічних фонду, що постраждали внаслідок масштабної війни в Україні з російськими загарбниками та окупантами.

Серед лотів – ексклюзивний приватний концерт лише для двох в одному з найвідоміших оперних театрів світу «La Fenice» у Венеції із вечерею в розкішному залі Sale Apollinee; квитки на фінальні поєдинки Вімблдону-2023 в чоловічому та жіночому одиночному розрядах; відпочинок у готелі Monte-Carlo Bay Hotel & Resort (вечеря для двох у ресторані Blue Bay, відзначеному зіркою Мішлен, і дві ночі в культовому люксі «Рафаель Надаль»).

Загалом присутнім буде запропоновано більш як 15 унікальних лотів, наданих багатьма іноземними гостями. Це спортсмени й інші знаменитості, котрі зберуться з нагоди гала-вечора, щоби підтримати діяльність Фонду Еліни Світоліної – зірки українського та світового тенісу, призерки Олімпійський ігор, амбасадорки фандрейзингової платформи United24 для збору пожертв на підтримку України з усього світу, створення якої ініціював Президент України Володимир Зеленський.

До речі, такі благодійні вечорі найкраща тенісистка в історії України проводить вже не вперше, а минулого року подібний захід від фонду Світоліної відбувся в Києві.

«Для мене це можливість ще раз нагадати всім, що війна триває. Моя мета – зібрати тих, хто підтримує Україну, знайти нових друзів і партнерів для свого фонду. Ми з командою твердо віримо в перемогу і вже думаємо про післявоєнне відновлення спортивної інфраструктури. Молоді таланти, які виїхали з країни через війну, повинні знати, що незабаром їх чекатимуть вдома», – написала Еліна Світоліна на своїх сторінках в соціальних мережах.

Відзначимо, що від 2019 року благодійний Фонд Еліни Світоліної наполегливо працює, щоби виявляти і підтримувати найкращі молоді таланти заради майбутнього українського тенісу, прагнучи створити для них оптимальні умови, аби ці хлопці та дівчата змогли побудувати професійну кар’єру. Після початку масштабного вторгнення в Україну в лютому 2022-го Фонд Еліни Світоліної започаткував новий напрям діяльності – надання екстреної допомоги юним спортсменам, які рятуються від війни, та їхнім родинам.

Також нагадаємо, що зараз в рамках проекту «Допоможемо по-чемпіонськи» триває благодійний Аукціон на підтримку ЗСУ від титулованого харківського велогонщика та захисника України Андрія Винокурова.