Житель Харківщини організував схему незаконного перетину кордону для чоловіків (фото)

23.12.2022 14:31   -
Житель Харківщини хотів незаконно перетнути кордон на Закарпатті

На Закарпатті правоохоронці викрили мешканця Харківської області на організації незаконного перетину через кордон осіб призовного віку. Про це повідомляють Харьковские известия.

Встановлено, що 31-річний чоловік не лише сам планував незаконно покинути межі країни, а й підшукав собі для цього ще одного клієнта – 37-річного харків’янина.

Останній, за попередньою домовленістю, приїхав для цього на Закарпаття та передав організатору наперед обумовлену плату – 1000 доларів США.

Для того, щоб організувати безперешкодний перехід кордону, організатор схеми намагався домовитися про сприяння у цьому з інспектором прикордонної служби.

21 грудня чоловік зустрівся з військовослужбовцем прикордонної служби в лісовому масиві поблизу Ужгорода та запропонував йому за грошову винагороду надати інформацію про місця розташування прикордонних нарядів та посприяти йому та його клієнтові потрапити до Словаччини в обхід пунктів пропуску.

Зловмисника затримали одразу ж після передачі грошових коштів інспектору прикордонної служби. Грошові кошти – близько 19 тисяч гривень неправомірної вигоди та іншу частину в сумі 500 доларів США, які фігурант залишив собі, як оплату за організацію незаконного переправлення свого клієнта – вилучено.

Читайте також: 21-річний харків’янин намагався незаконно перейти кордон з Угорщиною

Слідчі ГУНП в Закарпатській області повідомили йому про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 332 Кримінального кодексу України (Незаконне переправлення осіб через державний кордон України). Поліцейські звернулися до Ужгородського міськрайонного суду з клопотанням про обрання йому запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Іншому чоловікові, який хотів скористатися такими незаконними послугами фігуранта, передбачена адміністративна відповідальність за ст.204-1 КУпАП.

Раніше ми повідомляли про те, що у Харкові судитимуть митника-колаборанта.