Житель Харківщини допомагав рашистам викрадати українців — СБУ

11.04.2024 16:30   -
Житель Харківщини допомагав рашистам викрадати українців

Служба безпеки та Національна поліція затримали ще одного ворожого поплічника з Харківщини, який тривалий час переховувався від правосуддя. Про це повiдомляє Iнфосiтi.

Зловмисником виявився 46-річний мешканець селища Козача Лопань, який у період окупації став «помічником» місцевого гауляйтера.

На цій «посаді» чоловік брав участь у викраденні жителів громади та пограбуванні їхнього приватного майна. Для цього фігурант «наводив» окупантів на помешкання українських патріотів та їхніх родичів. У першу чергу він здавав родини колишніх військовослужбовців та посадовців правоохоронних органів.

За даними слідства, рашисти вдиралися до будинків людей та, погрожуючи розстрілом, вивозили їх до російської катівні.

Читайте нас у Facebook, Telegram, Instagram та дивіться наші відео в YouТube та TikTok.

Під час таких «нальотів» загарбники разом зі своїм поплічником розграбовували оселі. Більшу частину викраденого, особливо комп’ютерну та побутову техніку, окупанти відправляли до рф.

Після деокупації регіону фігурант залишився у селищі, де намагався «залягти на дно» та майже не виходив з приватного будинку.

На підставі зібраних доказів йому повідомлено про підозру за ч. 1 ст. 111-2 Кримінального кодексу України (пособництво державі-агресору).

Наразі зловмисник перебуває під вартою. Йому загрожує до 12 років тюрми з конфіскацією майна.

ОСТАННІ НОВИНИ