З початку війни окупанти вбили 56 дітей у Харківській області

28.09.2022 12:53   -
Новини Харківщини: Російські окупанти з початку війни вбили 56 дітей

Станом на 28 вересня 2022 року внаслідок збройної агресії рф на території Харківської області поранено 180 дітей, загинуло — 56. Про це повiдомляють Харьковские известия.

Ювенальні прокурори Харківщини продовжують збирати доказів воєнних злочинів з боку окупантів для покарання винних за скалічені долі найменших українців.

Як повідомлялось раніше, 17 вересня близько 12:30 російські військові завдали ракетний удар по житловому масиву у м. Чугуїв. Внаслідок обстрілу пошкоджено низку будинків. Від отриманих травм у лікарні померла 11-річна дівчинка.

22 вересня внаслідок обстрілів в Куп’янську поранення отримали 3 людей, в тому числі 2 дітей — хлопчик і дівчинка по 7 років. Їхній стан медики оцінюють як середньої тяжкості.

27 вересня у Первомайському росіяни ракетою вдарили по житлових будинках, господарчих спорудах, горіли автомобілі. На місці знайшли уламки «Іскандеру». Росіяни забрали життя 15-річної дівчинки.

Регулярними бомбардуваннями та обстрілами об’єктів цивільної інфраструктури та житлових кварталів у Харкові пошкоджено 257 закладів освіти, з них — 135 шкіл. Знищено повністю 21 заклад освіти.

На території області, за попередніми даними, внаслідок обстрілів пошкоджено 207 закладів освіти, з них 126 шкіл. Повністю знищено 27 закладів освіти.

Також на території м. Харкова та області пошкоджено будівлі 74 закладів професійно-технічної та вищої освіти.

Раніше ми повідомляли про те, що у Харкові стали сиротами четверо дітей.