Відновили роботу підрозділи поліції на звільнених територіях Харківської області

16.10.2022 11:11   -

Поліція забезпечує безпеку на 9 напрямках деокупації Харківщини

Співробітниками поліції забезпечується публічна безпека та порядок на 9 напрямках деокупації: Балаклійському, Куп’янському, Ізюмському, Золочівському, Липецькому, Вовчанському, Чугуївському, Великобурлуцькому, Борівському. Повiдомляють Харьковские известия з посиланням на ГУНП.

Ситуація у регіоні залишається напруженою. Минулої доби піддалися ракетному обстрілу Харківський та Дергачівський райони. Працівники слідчо-оперативних груп опрацювали та зафіксували пошкодження. Відкрито кримінальні провадження.

Тривають роботи по обстеженню та розмінуванню населених пунктів. Працівниками вибухотехнічної служби Національної поліції України з початком деокупаційних заходів обстежено територію загальною площею близько 1458,45 гектара. Вилучено 23285 вибухонебезпечних предметів, знищено – 2054.

Слідчими підрозділами Національної поліції України здійснюються заходи щодо реєстрації воєнних злочинів у звільнених населених пунктах. Всього з початку деокупаційних заходів зареєстровано 1537 воєнний злочин, з яких найбільше за ст. 438 КК України – 1364, за ст. 111-1 КК України – 149 та інші.

Про факти смерті або поранення людей, обстріли або розкрадання майна, позбавлення волі або вчинення насильницьких дій чи катувань, пограбування, незаконне заволодіння транспортними засобами, інформацію про осіб, поведінка яких викликає підозру та які діють в інтересах противника, колаборантів, вербувальників, корегувальників, спостерігачів та про будь-які інші злочини або події ви можете цілодобово повідомляти на «гарячу» лінію «102», до чергової частини Головного управління Національної поліції в Харківській області за телефоном (050)302 20 44 або через чат-бот @Kharkiv102_bot.

Нагадаємо, раніше ми повідомляли про те, що внаслідок обстрілів Харківщини поранено 3 людей.