В Харкові вдруге взяли під варту ймовірну коригувальницю вогню Дар’ю Кригіну

06.01.2023 14:09   -
Новини Харкова: Під варту взяли  ймовірну коригувальницю вогню Дар’ю Кригіну

В квітні 2022 року СБУ затримала в Харкові Дар’ю Кригіну, яку підозрюють в співпраці зі спецслужбами росії. Жінку відправили за грати, але 22 грудня суд відпустив її під заставу. Сьогодні суд розглянув апеляцію прокуратури на це рішення. Про це повідомляють Харьковские известия.

За даними СБУ, жінка передала координати і допомогла армії рф скоригувати вогонь по освітніх, медичних, торговельних об’єктах та житлових кварталах у центрі міста. Внаслідок вказаних ракетних обстрілів є загиблі та поранені.

Під час обшуку, у Кригіної знайшли 134,05 тис. євро, 216,85 тис. дол. та 730,65 тис. рублів.

Новини Харкова: Під варту взяли ймовірну коригувальницю вогню Дар’ю Кригіну

Відомо, що 29-річна Дар’я Кригіна, уродженка м. Антрацит Луганської області, яке з 2014 року окуповано російськими військовими, переїхала до Харкова. В 2015 році вона закінчила Національний юридичний університет імені Ярослава Мудрого.

Згідно повідомленню Харківського антикорупційного центру, ухвалою Дзержинського районного суду Харкова від 3 листопада відносно Кригіної було обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком до 1 січня 2023 року, без визначення розміру застави. В судовому засіданні 22 грудня захисники обвинуваченої просили застосувати до неї запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту з використанням засобів електронного контролю. Натомість суддя Рибальченко залишила Кригіну під вартою до 19 лютого 2023 року, але з можливістю внести заставу у розмірі 496,2 тис. грн. та вийти з-під варти.

Таке рішення судді викликало чималий суспільний резонанс. Обласною прокуратурою було подано апеляційну скаргу на вказану ухвалу.

Сьогодні, 6 січня, суд задовольнив апеляційну скаргу прокурорів Харківської обласної прокуратури та взяв 29-річну Кригіну, яка обвинувачується у несанкціонованому поширенні інформації про рух, переміщення та розміщення ЗСУ, вчиненому в умовах воєнного стану (ч. 3 ст. 114-2 КК України), під варту без визначення розміру застави до 19 лютого 2023 року.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: