В Ізюмському районі слідчі заочно повідомили про підозру “народним поліцейським”

10.12.2022 14:40   -
Новини Харкова: поліція затримала трьох колабораціоністів

Двоє чоловіків та жінка обіймали посади в новоствореному правоохоронному органі “народної поліції” смт Борова. Повідомляють Харьковские известия з посиланням на ГУНП.

Вони приймали заяви від громадян, здійснювали “розслідування” злочинів, складали доповідні записки на ім’я керівника, здійснювали патрулювання території обслуговування, закликали місцевих мешканців “працевлаштуватись” у новостворений правоохоронний орган.

Викрили у скоєнні злочинів 31-річну жінку, 31 та 27-річних місцевих мешканців працівники Ізюмського районного управління поліції.

Читайте також: двоє мешканців Харківщини вбили свого знайомого та заховали труп у гнійній купі.

Один чоловік з квітня працював “старшим патрульним”. Він допитував жителів, здійснював патрулювання, арештовував автомобілі, виявляв та вилучав боєприпаси.

Другий чоловік з квітня зайняв посаду “оперуповноваженого”. Він патрулював територію, відбирав пояснення та допитував місцевих жителів.

Жінка була “дізнавачем”. Вона проводила “досудове розслідування” кримінальних проступків.

Читайте також: поліцейські за добу перевірили понад 1300 авто.

За даними фактами слідчими відкриті кримінальні провадження за ч. 7 ст. 111-1 (колабораційна діяльність) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 12 до 15 років позбавлення права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від десяти до п’ятнадцяти років з конфіскацією майна або без такої.

9 грудня слідчі під процесуальним керівництвом Ізюмської окружної прокуратури заочно повідомили зловмисникам про підозру у скоєнні злочинів.

Нагадуємо, раніше ми повідомляли про те, що СБУ почала обшуки в церквах Московського патріархату в Харкові