В Ізюмі затримали двох зрадниць, які співпрацювали з окупантами (фото)

15.09.2022 13:20   -
Новини Харківщини: В Ізюмі затримали двох жінок за державну зраду

У звільненому від окупантів Ізюмі у Харківській області було затримано двох зрадниць, які добровільно співпрацювали з представниками країни-агресора. Про це повідомляють Харьковские известия.

Нагадаємо, що у липні 2022 року за процесуального керівництва обласної прокуратури 23-річній експоліціянтці було заочно повідомлено про підозру. Зрадниця вступила до лав так званої «Народної міліції» у м. Ізюм. Крім того, експоліціянтка вказувала військовим рф на місця розташування Ізюмської окружної прокуратури Харківської області та інших адміністративних будівель у місті.

48-річна колишня податківиця з м. Ізюм також активно співпрацювала з представниками рф. Жінка обійняла посаду в псевдоадміністрації та виконувала обов’язки зі здійснення підбору кадрів та оформлення місцевих як працівників комунальних і інших служб. Також зрадниця виявляла патріотично налаштованих громадян України, які перебували на тимчасово окупованій території Харківської області, з метою створення недопущення їхній протидії для утвердження влади рф на території України. Наразі їй повідомлено про підозру.

За процесуального керівництва обласної прокуратури 14 вересня у деокупованому м. Ізюм викрито та затримано 23-річну експоліціянтку та 48-річну колишню податківицю за фактом держзради, вчиненої в умовах воєнного стану (ч. 2 ст. 111 КК України).

Прокурорами обласної прокуратури подано до суду клопотання про обрання підозрюваним запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Новини Харківщини: В Ізюмі затримали двох жінок за державну зраду

Раніше и повідомляли про те, що у Харкові викрито колаборантку, яка агітувала за «руський мир».