Українські військові відбили штурм під Слов’янськом, – Генштаб ЗСУ 02.07.2022

02.07.2022 08:50   -
ЗСУ зупинили наступ ворога під Лисичанськом

Окупанти провалили штурм під Слов’янськом. ЗСУ зупинили наступ ворога під Лисичанськом. Ворог продовжує масовані обстріли прикордонних районів. Повiдомляють “Харьковские известия” з посиланням на данi Генерального штабу ЗСУ.

На Харківському напрямку підрозділи противника зосереджують зусилля на сковуванні дій наших військ і недопущенні подальшого просування. З метою повернення втрачених позицій ворог веде штурмові дії.

У Слов’янському напрямку ворог веде оборонні бої. Також штурмував Богородичне, успіху не мав. Обстріляв з артилерії кілька районів. Противник намагається вдосконалити систему логістичного забезпечення на вказаному напрямку.

На Краматорському напрямку обстрілювали зі ствольної і реактивної артилерії райони Білогорівки, маяків і Донецького, а на Лисичанському – Золотарівки та Верхньокам’янського. У напрямку останнього вів наступ, успіху не мав, відійшов.

На Бахмутському напрямку зафіксовані обстріли з мінометів, ствольної і реактивної артилерії недалеко від вершини, Бахмута і спірного. Також ворог завдав авіаударів в районі населеного пункту Вершина.

На Авдіївському, Курахівському, Новопавлівському та Запорізькому напрямках окупанти обстрілювали з артилерії різних калібрів райони населених пунктів.

Нагадуємо, раніше ми повідомляли про оперативну обстановку на фронтах на 02.07.2022 (вiдео).