У Салтівському районі Харкова чоловік торгував гранатами

24.05.2023 16:05   -
Новини Харкова: у Салтівському районі чоловік намагався продати гранати

Під час оперативних заходів поліцейські викрили 43-річного чоловіка під час спроби продажу двох гранат Ф-1 та РГД-5. Про це повідомляють Харьковские известия.

До співробітників карного розшуку Харківського РУП № 2 ГУНП в Харківській області надійшла інформація про те, що місцевий мешканець продає бойові гранати.

За даним фактом слідчі розпочали кримінальне провадження за ч.1 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк до 7 років.

Читайте нас у Facebook, Telegram, Instagram та дивіться наші відео в YouТube та TikTok.

Оперативники затримали 43-річного харків’янина під час спроби продати дві гранати Ф-1 та РГД-5. Слідчі провели огляд місця події та вилучили речові докази. За місцем мешкання чоловіка поліцейські провели санкціонований обшук, в ході якого виявили ще 2 гранати із запалами до них.

Вилучені боєприпаси направлені на експертне дослідження.

Зловмисника затримано в порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України. Вирішується питання щодо повідомлення йому про підозру та обрання запобіжного заходу.

Правоохоронці встановлюють канали надходження боєприпасів, а також інших осіб, причетних до вчинення злочину.

ОСТАННІ НОВИНИ