У причетності до забруднення земель та річки Лопань підозрюють чиновника з Харкова (фото)

06.03.2023 12:46   -
Забруднення земель та річки Лопань:  підозрюють чиновника з Харкова

За даними слідства, т.в.о. директора держпідприємства «закрив очі» на забруднення земель та річки Лопань орендарем. Халатність чиновника спричинила шкоду державі на суму майже 350 тис. гривень. Про це повідомляють Харьковские известия.

Встановлено, що орендар здійснював діяльність з переробки вторинної сировини. При цьому спеціального дозволу на здійснення операцій у сфері поводження з відходами підприємець не мав. Крім того, не маючи дозволу на спеціальне водокористування, ФОП самовільно здійснював скид стічних вод та також промислових відходів з труби орендованого приміщення у поверхневі води річки Лопань та в ґрунт.

Т.в.о. директора в свою чергу проігнорував самовільне використання підприємцем ділянок землі за межами орендованого приміщення, які фактично перебувають в користуванні держпідприємства, та не попередив забруднення земель.

Чиновник своїм халатним ставленням призвів до забруднення земельних ділянок. Державі заподіяна матеріальна шкода на суму майже 350 тис. гривень.

42-річному чоловіку повідомлено про підозру у службовій недбалості, що завдала тяжких наслідків охоронюваним законом державним інтересам (ч. 2 ст. 367 КК України).

Нагадаємо, що раніше до суду був направлений обвинувальний акт стосовно вказаного ФОП за фактами забруднення земель та порушення правил охорони вод (водних об’єктів), що створило небезпеку для життя, здоров’я людей чи для довкілля (ч. 1 ст. 239, ч. 1 ст. 242 КК України). Судовий розгляд триває.

ОСТАННІ НОВИНИ