У Львові 24-річний харків’янин кинув дві гранати в поліцейських (фото)

05.09.2022 09:47   -
Новини Харкова: Чоловік кинув гранати в поліцейських у Львові

4 вересня близько 14:00, до поліції надійшло повідомлення про те, що на вулиці Білогорській у Львові невідомий чоловік поводиться агресивно, чіпляється до перехожих, погрожує їм гранатою. Про це повiдомляють Харьковские известия.

На місці події правоохоронці виявили чоловіка, який поводився неадекватно, погрожував застосувати зброю та не реагував на зауваження. Натомість, зловмисник кинув одну гранату у бік поліцейських, а другу – у салон службового автомобіля, після чого сховався у будинок.

Внаслідок вибуху гранат ніхто не постраждав.

На місце виїжджала слідчо-оперативна група та спеціалісти-вибухотехніки. Правоохоронці встановили особу зловмисника, ним виявився 24-річний житель міста Харків, а також його 29-річного брата, який переховувався у будинку.

На місці події працювали слідчі, вирішується питання про затримання братів у порядку ст.208 Кримінального процесуального кодексу України.

За фактом слідчі територіального підрозділу поліції відкрили кримінальне провадження за ст.348 (Посягання на життя працівника правоохоронного органу, члена громадського формування з охорони громадського порядку і державного кордону або військовослужбовця) та ч.1 ст.263 (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України. Максимальне покарання, передбачене санкціями статей, – довічне позбавлення волі.

Досудове розслідування триває.