У Козачій Лопані викрили місцевого жителя, який співпрацював із окупантами

24.09.2022 15:10   -
У Козачій Лопані затримали 33-річного колаборанта

Під час окупації селища міського типу Козача Лопань на Харківщині російські військові створили незаконний правоохоронний орган – «народну міліцію». 33-річний місцевий пішов на співпрацю з окупантами та погодився обійняти посаду «тимчасово виконуючого обов’язки начальника» псевдоміліції. Повiдомляють Харьковские известия з посиланням на Харківську обласну прокуратуру.

Серед функцій колаборанта було прийняття на службу інших осіб, організація діяльності працівників, підписання та погодження незаконних службових документів.

За процесуального керівництва Дергачівської окружної прокуратури Харківської області заочно повідомлено про підозру 33-річному мешканцю смт Козача Лопань за фактом добровільного зайняття посади в незаконному правоохоронному органі, створеному на тимчасово окупованій території (ч. 7 ст. 111-1 КК України).

Наразі вирішується питання про повідомлення про підозру іншим колаборантам, які співпрацювали з окупантами та працювали у так званій «народній міліції смт Козача Лопань».

Нагадаємо, раніше ми повідомляли про те, що в Ізюмі на Харківщині провели ексгумацію 447 жертв російської агресії.