У Козачій Лопані на Харківщині поліцейські виявили катівню, де військові рф знущалися з громадян (фото)

18.09.2022 17:00   -
У Козачій Лопані окупанти піддавали тортурам цивільних осіб (фото)

17 вересня працівники відділу поліції №3 ХРУП №3 та Дергачівської окружної прокуратури Харківської області вилучили документи, що підтверджують функціонування псевдовідділу поліції. Повiдомляють Харьковские известия з посиланням на ГУНП.

Встановлено, що під час окупації населеного пункту росіяни створили правоохоронний орган “Народна міліція”. Її представники у підвальному приміщенні будівлі облаштували катівню, де піддавали нелюдським тортурам цивільних. Поліцейські виявили апарат для катування.

Наразі правоохоронці вже встановили осіб, які працювали на представників окупантів у селищі Козача Лопань. Вживаються заходи щодо притягнення їх до кримінальної відповідальності.

Досудове розслідування кримінального провадження за ч.7 ст. 111-1 (колабораційна діяльність) Кримінального кодексу України триває. Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від 12 до 15 років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від десяти до п’ятнадцяти років та з конфіскацією майна або без такої.

Нагадаємо, раніше ми повідомляли про те, що у Харкові поліція виявила двох людей, які перебували у розшуку.