У колабораційній діяльності підозрюють двох жительок Харківської області (фото)

15.07.2022 11:43   -
Війна Харківська область: У колабораційній діяльності підозрюють двох жінок

У колаборційній діяльності підозрюється освітянка з Вовчанська та керівниця підрозділу пенсійного забезпечення так званої «тимчасової цивільної адміністрації Харківської області». Про це повідомляють “Харьковские известия”.

За даними слідства, начальник відділу освіти Вовчанської міської ради Віра Сорокова з моменту окупації 24 лютого 2022 року м. Вовчанськ вирішила співпрацювати з представниками країни-агресора.

Підозрювана скликала наради директорів шкіл та дитячих садочків, на яких проводила антиукраїнську агітацію та повідомляла про впровадження стандартів освіти рф. Крім того, жінка закликала колег співпрацювати з новоствореною владою.

55-річній жінці заочно повідомлено про підозру за фактом здійснення пропаганди у закладах освіти незалежно від типів та форм власності з метою сприяння здійсненню збройної агресії проти України, встановленню та утвердженню тимчасової окупації частини території України (ч. 3 ст. 111-1 КК України).

Також повідомлено про підозру громадянці Зої Фінько. 54-річна жінка у тимчасово окупованому м. Куп’янськ добровільно зайняла посаду керівника підрозділу пенсійного забезпечення так званої «тимчасової цивільної адміністрації Харківської області». Серед обов‘язків очільниці незаконного органу — видача «допомоги» від країни-агресора у сумі 10 тис. рублів.

Підозру жінці повідомлено за фактом добровільного зайняття посади громадянином України, пов’язаної з виконанням організаційно-розпорядчих функцій, у незаконних органах влади, створених на тимчасово окупованій території (ч. 5 ст. 111-1 КК України).

Раніше ми повідомляли, що поліцейські викрили харків’янина у колабораційній діяльності.