У Харкові затримано 50-річну жінку, яка активно підтримувала країну-агресора (фото)

03.09.2022 13:11   -
Харків’янка в адмінустанові публічно підтримувала окупантів (фото)

Відкрито підтримувала та виправдовувала дії російських окупантів. У Харкові затримали 50-річну прихильницю «руського миру». Повідомляють Харьковские известия з посиланням на відділ комунікації ГУНП.

29 серпня харків’янка, перебуваючи у черзі в адміністративній установі, публічно підтримувала країну-агресора. Жінка висловлювала думку, що дії ворожої країни йдуть на користь всім українцям. Жінка стверджувала, що Харків є частиною росії.

Більш того, у її сина поліцейські виявили зошит з малюнками символіки росії.

Слідчі Харківського районного управління поліції № 1 під процесуальним керівництвом Київської окружної прокуратури м.Харкова 2 вересня повідомили про підозру зловмисниці у скоєнні злочину, передбаченого ч.2 ст. 436-2 (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії Російської Федерації проти України, глорифікація її учасників) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді обмеження волі на строк до п’яти років або позбавленням волі на той самий строк, з конфіскацією майна або без такої.

Нагадаємо, раніше ми повідомляли про те, що двом жителям Харківщині, які вчинили злочин, загрожує вісім років ув’язнення.