У Харкові затримали колаборантку, яка передала до Бєлгорода 250 тонн насіння

05.10.2022 12:40   -
Новини Харкова: Колаборантка передала 250 тонн насіння до Бєлгорода

Під час окупації смт Шевченкове депутатка, яка є власницею декількох сільськогосподарських підприємств, активно допомагала військовим рф. Про це повідомляють Харьковские известия.

Встановлено, що жінка передала окупантам складські приміщення, які належить її фермерським господарствам, для розміщення там окупантів.

Аби догодити «новій» владі, фермерка надала вказівку своїм працівникам зібрати пшеницю, горох, ячмінь та гірчицю задля їх передачі представникам рф. Прокурори встановили, що у серпні депутатка-фермерка віддала окупантам 250 тон насіння соняшника урожаю 2021 року, який було вивезено до Бєлгородської області.

За підтримки окупантів жінку було призначено на посаду керівника т. зв. «спілки виробників сільськогосподарської продукції» та наділено повноваженнями з взяття на т. зв. «зовнішнє управління» місцевих сільськогосподарських підприємств, посадові особи яких покинули тимчасово окуповану територію, з метою організації збору наявного врожаю, належного таким підприємствам, та подальшим його переданням на потреби місцевої окупаційної адміністрації.

4 жовтня правоохоронці затримали жінку у Харкові.

За процесуального керівництва Харківської обласної прокуратури повідомлено про підозру депутатці Шевченківської селищної ради Куп‘янського району за фактом пособництва державі-агресору (ч. 1 ст. 111-2 КК України).

Раніше ми повідомляли про те, що у Куп’янському районі затримали колаборантку, яка працювала на окупантів.