У Харкові затримали “фінансиста” рашистів — СБУ

14.04.2023 15:56   -
У Харкові затримали "фінансиста" окупантів — СБУ

У ході стабілізаційних заходів у звільнених районах Харківської області СБУ викрила ще одного поплічника окупантів. Про це повідомляють Харьковские известия.

Колаборантом виявився 55-річний мешканець смт Дворічна Куп’янського району, який під час повномасштабного вторгнення підтримав російських окупантів.

Під час захоплення частини регіону він приєднався до лав місцевої окупаційної адміністрації.

У серпні 2022 року чоловік добровільно погодився на фейкову посаду виконуючого обов’язки начальника управління фінансів ВЦА Куп’янського району Харківської області.

На цій “посаді” зловмисник організовував роботу зі складання та виконання бюджету рашистів, планував їхні доходи та витрати, контролював виконання планів окупаційної адміністрації з бюджетних надходжень, готував фінансові звіти для гауляйтера Куп’янського району.

Читайте нас у Facebook, Telegram, Instagram та дивіться наші відео в YouТube та TikTok.

Після деокупації району колаборант втік до Харкова, де намагався заховатися серед людей та уникнути відповідальності. Однак оперативники спецслужби встановили його місцезнаходження та затримали.

За матеріалами СБУ чоловіку повідомлено про підозру за ч. 5 ст. 111-1 (колабораційна діяльність) Кримінального кодексу України. Наразі вирішується питання щодо обрання йому міри запобіжного заходу – тримання під вартою.

ОСТАННІ НОВИНИ