У Харкові затримали чоловіка, що з початку війни вів стріми в інтернеті з центра міста (фото)

25.11.2022 11:36   -
У Харкові затримали чоловіка, що з початку війни вів стріми в інтернеті

У Харкові СБУ затримала 48-річного чоловіка, який “хакнув” систему відеонагляду в державному органі, а також “зливав” у мережу онлайн-трансляцію панорами міста. Про це повідомляють Харьковские известия.

Кіберфахівці Управління СБУ в Харківській області встановили, що харків’янин, який є фахівецем у галузі відеоспостереження та мережевого обладнання, здійснив несанкціоноване втручання у систему відеонагляду в одному з державних органів на території Харкова, та отримав доступ до службової відео- та аудіоінформації. Цю систему відеонагляду чоловік монтував особисто ще до початку повномасштабної збройної агресії рф.

Також встановлено, що зловмисник встановив веб-камеру на багатоповерхівці на одному з найбільших проспектів Харкова та від початку війни здійснював онлайн-трансляцію панорами цієї частини міста на одному з популярних відеострімінгових сервісів, який має багатомільйонну російську аудиторію.


Наразі СБУ перевіряє можливу причетність харків’янина до співпраці зі спецслужбами держави-агресора, зокрема, передачі їм інформації про переміщення української військової техніки, а також коригування ворожого вогню по місту.

Чоловіка затримано на підставі ст. 208 КПК України. Затриманому повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 5 ст. 361 (несанкціоноване втручання в роботу електронних комунікаційних мереж, вчинене під час дії воєнного стану) Кримінального кодексу України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Харкові затримали 53-річного коригувальника вогню (відео)