У Харкові засудили чоловіка, який “зливав” окупантам дані про місця дислокації ЗСУ

12.05.2023 17:00   -
У Харкові засудили зрадника - "зливав" окупантам дані про ЗСУ

Прокурори у суді довели, що 40-річний мешканець Луганщини шпигував за позиціями реактивної артилерії ЗСУ на Харківщині. Про це повідомляють Харьковские известия

Встановлено, що на початку повномасштабного вторгнення підозрюваний вийшов на двох окупантів із позивними «Яша» та «Урал». Чоловік передавав їм інформацію про місця дислокації ЗСУ та розташування української військової техніки у Харківській області.

Для збору даних він використовував своїх друга та дружину, які нічого не знали про його зрадницьку позицію. Дружина робила скріншоти із вказанням точних геолокацій через те, що зрадник не вміг справно користуватись технічними пристроями.

Всю інформацію зловмисник надсилав росіянам у Телеграм.

Наприкінці березня 2022 року правоохоронці затримали зрадника у Харкові.

Читайте нас у Facebook, Telegram, Instagram та дивіться наші відео в YouТube та TikTok.

У суді чоловік свою вину не визнав та пояснив, що думав, що спілкується з українськими розвідниками. На російські номери, куди він надсилав інформацію, він не звернув увагу.

8 травня за підтримання публічного обвинувачення прокурорами Харківської обласної прокуратури суд визнав винним 40-річного чоловіка за фактом державної зради, вчиненої в умовах воєнного стану (ч. 2 ст. 111 КК України).

Йому призначено покарання у виді 15 років позбавлення волі із конфіскацією всього належного йому на праві власності майна.

ОСТАННІ НОВИНИ