У Харкові зафіксували другий випадок ботулізму

29.09.2022 13:29   -
Новини Харкова: Зафіксовано другий випадок ботулізму у 2022 році

Вчора, 28 вересня, у Харкові був зареєстрований другий у 2022 році випадок ботулізму. Про це повідомляють Харьковские известия.

Встановлено, що харків’янин 1983 року народження 26 вересня вживав в’ялену чищену рибу синець (родина коропових), яку придбав на об’єкті дрібнороздрібної торгівлі в місті Харкові.

Перші симптоми захворювання (загальна слабкість, сильний головний біль, нудота, блювота, порушення зору) з’явились через добу після вживання риби. Хворого у важкому стані було госпіталізовано до КНП “Міська клінічна лікарня №2 імені проф. О.О. Шалімова”. Чоловіку ввели протиботулінічну сироватку та проводять симптоматичне лікування.

“Для проведення заходів з питань дотримання санітарного законодавства на об’єкті торгівлі, де була куплена риба, направлена відповідна інформація до Головного управління Держпродспоживслужби в Харківській област”, – повідомил у Харківському обласному центрі.

Нагадаємо, що 10 липня 2022 року до Харківської обласної клінічної інфекційної лікарні був госпіталізований 40-річний чоловік з симптомами ботулізму.