У Харкові викрили шахраїв, що пропонували вивезти чоловіків за кордон по системі «Шлях»

05.04.2023 11:14   -
У Харкові шахраї пропонували вивезти чоловіків за кордон

У Харкові викрито організовану групу шахраїв, які виманювали гроші у людей, обіцяючи допомогти в легальному перетині кордону. Людей дурили троє 19-річних молодиків та 54-річна жінка. Про це повідомляють Харьковские известия.

За даними слідства, організував злочинне угруповання та розробив схему незаконного збагачення 19-річний харків’янин. До втілення злочинного плану організатор залучив інших осіб, серед яких двоє 19-річних молодиків та 54-річна жінка.

Шахраї розміщували в Telegram-чатах оголошення, в яких пропонували допомогу в законному перетині кордону України з використанням системи «Шлях».

Підозрювані обіцяли допомогти у виготовленні пакету документів, необхідних для виїзду, та в безпосередньому перевезенні. Вартість такої послуги становила від 1000 до 2500 доларів США.

У день виїзду клієнти передавали одному з членів організованої групи гроші, в обмін отримуючи документи нібито для перетину кордону. При цьому за кордон замовника мали переправити на автомобілі фірми-виконавця під керуванням 54-річної жінки.

В дорозі водійка під різними приводами робила зупинку. Коли пасажири виходили з машини, жінка одразу їхала з місця, залишаючи пасажирів на дорозі.

Наразі трьом підозрюваним молодикам обрано запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою.

Чотирьом особам повідомлено про підозру за фактом шахрайства, вчиненого шляхом незаконних операцій з використанням електронно-обчислювальної техніки, організованою групою (ч. 4 ст. 190 КК України).

ОСТАННІ НОВИНИ

Читайте нас у Facebook, Telegram, Instagram та дивіться наші відео в YouТube та TikTok.