У Харкові судитимуть зрадника, який здавав представнику росії позиції ЗСУ

21.02.2023 15:00   -
У Харкові судитимуть зрадника, який здавав фсб рф позиції ЗСУ

У Червонозаводському районному суді м. Харкова судитимуть чоловіка, який “зливав” росіянам місця дислокації українських військових на Харківщині. Про це повідомляють Харьковские известия.

У липні 2022 року чоловік почав спілкуватись зі співробітником ФСБ рф. Представник росії наказав чоловіку збирати інформацію про місця розташування ЗСУ у Харкові та області.

Перебуваючи на території Харківського району, зрадник зібрав інформацію про розміщення блокпостів та передав інформацію представнику ворожої держави.

Прибувши до Харкова, прихильник «руського миру» приїхав до місцевості поблизу однієї з військових частин та наніс відповідні зображення на карті про вказаний об‘єкт. Після цього він передав всю інформацію російському агенту.

Читайте нас у Facebook, Telegram, Instagram та дивіться наші відео в YouТube та TikTok.

30 серпня 2022 року, під час виконання чергового завдання, чоловіка затримали в порядку ст. 208 КПК України.

Наразі зрадник перебуває під вартою.

Харківською обласною прокуратурою затверджено та направлено до суду обвинувальний акт щодо 49-річного чоловіка за фактом поширення інформації про розташування Збройних Сил України за можливості їх ідентифікації на місцевості, вчиненого з метою надання такої інформації представникам держави-агресора (ч. 3 ст. 114-2 КК України).

Санкція статті передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від 8 до 12 років.

ОСТАННІ НОВИНИ