У Харкові судитимуть шахраїв, які хотіли незаконно привласнити квартиру

08.12.2022 14:00   -
У Харкові шахраї хотіли привласнити квартиру вартістю 1,5 мільйона грн

Восени 2021 року 45-річний та 33-річний раніше судимі чоловіки розробили схему, щоб незаконно заволодіти двокімнатною квартирою, розташованою по вул. Ахсарова в Харкові. Про це повідомляють Харьковские известия.

Встановлено, що колишні власники квартири померли у 2019 році, спадкоємців вони не мали, тому ця нерухомість підлягала переходу у власність Харківської міської територіальної громади.

Для заволодіння чужою нерухомістю, яка коштує 1,5 млн грн, зловмисники використали підроблені паспорти та правовстановлюючі документи. Обвинувачені уклали фіктивний договір купівлі-продажу квартири, при цьому один з них грав роль власника нерухомості, а інший видавав себе за покупця. У подальшому квартиру було відчужено на користь третьої особи.

Читайте також: Масова різанина в Харкові через нерухомість: зловмисника затримано

Новобаварською окружною прокуратурою м. Харкова затверджено та направлено до суду обвинувальний акт стосовно двох чоловіків за фактом шахрайства, вчиненого повторно, за попередньою змовою групою осіб, у особливо великих розмірах, пособництва в підробленні офіційних документів, використання завідомо підроблених документів (ч.4 ст.190, ч. 5 ст.27 ч.1 ст. 358, ч. 4 ст. 358 КК України).

Обвинуваченим загрожує до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна.