У Харкові судитимуть митника-колаборанта (фото)

23.12.2022 11:19   -
Новини Харкова: Митник-колаборант з Куп‘янщини піде під суд

У Харкові перед судом постане ексмитник, який обійняв керівну посаду в окупаційній адміністрації Куп’янського району. Про це повідомляють Харьковские известия.

Державний інспектор, перебуваючи у с. Петропавлівка Куп‘янського району, у липні зайняв посаду «исполняющего обязанности заведующего сектором жилищно-коммунального хозяйства» в окупаційній адміністрації.

Колаборант організовував роботу для отримання виплат місцевому населенню від рф. Також «завгосп» надав вказівки підлеглим про проведення ремонтних та підсобних робіт, зокрема надавав вказівки працівникам фарбувати зупинки громадського транспорту у кольори російського прапора.

Крім того, обвинувачений за вказівкою «нової влади» приймав заяви мешканців щодо проблем гуманітарного характеру, створюючи вигляд «турботи» від росіян.

Читайте також: СБУ оголосила в розшук харківського екснардепа Святаша

Харківською обласною прокуратурою затверджено та направлено до суду обвинувальний стосовно головного державного інспектора відділу митного оформлення «Сортувальний» митного поста «Куп’янськ» Харківської митниці за фактом колабораційної діяльності (ч. 5 ст. 111-1 КК України).

Наразі чоловік перебуває під вартою. Справу розглядатимуть у Ленінському районному суді м. Харкова.

Санкція статті передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від 10 до 15 років та з конфіскацією майна або без такої.

Новини Харкова: Митник-колаборант з Куп‘янщини піде під суд

Раніше ми повідомляли про те, що на Харківщині затримали експоліцейського, який продався російським окупантам.