У Харкові судитимуть колаборантку, яка будувала “бізнес” спільно з окупантами

16.05.2023 14:04   -
Новини Харкова: затримано колаборантку, яка будувала "бізнес" при окупантах

За даними слідства, під час окупації Куп’янського району заступниця директора підприємства, яке спеціалізується на вирощуванні зернових, бобових та олійних культур, побудувала тісні зв’язки з керівною ланкою представників рф. Про це повідомляють Харьковские известия.

Від так званої «Временной гражданской администрации Харьковской области» жінка отримала «патент на торговую деятельность, сферу общественного питания, сферы обслуживания населения» зі специфікацією «оптовая торговля зерном, необработанным табаком, семенами и кормами для животных». П’ять відсотків від прибутку, отриманого через реалізацію продукції, «підприємиця» віддавала представникам зс рф.

Читайте нас у Facebook, Telegram, Instagram та дивіться наші відео в YouТube та TikTok.

Крім того, обвинувачена надала окупантам територію складів, розташованих у с. Тищенівка Куп’янського району, для розміщення техніки російських військовослужбовців.

Жінку затримано в порядку ст. 208 КПК України. Її судитимуть у Червонозаводському районному суді м. Харкова.

Санкція статті передбачає покарання у виді штрафу до десяти тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або позбавлення волі на строк від трьох до п’яти років, з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від десяти до п’ятнадцяти років та з конфіскацією майна.

ОСТАННІ НОВИНИ