У Харкові судитимуть колаборанта, який “зливав” окупантам проукраїнських односельців

14.03.2023 15:37   -
У Харкові судитимуть колаборанта - "зливав" проукраїнських односельців

Мешканець села Мартове Чугуївського району допомагав російським окупантам та «зливав» їм інформацію про місцевих патріотів. Про це повідомляють Харьковские известия.

Встановлено, що у липні 2022 року житель Чугуївщини почав спілкуватись з представником так званої «Народної міліції ДНР», від якого отримав завдання вказати на можливі місця знаходження покинутої військової техніки рф у лютому-березні.

Колаборант супроводжував «народних міліціонерів» та вказував їм місця розташування техніки, аби ті могли забрати її та відремонтувати.

Крім того, чоловік «злив» окупантам інформацію про двох місцевих мешканців з проукраїнською позицією, яких у подальшому незаконно затримали.

Також він забезпечував військовослужбовців одягом, а на початку вересня, аби подбати про комфорт окупантів, чоловік привіз до їх місця дислокації «буржуйку».

Читайте нас у Facebook, Telegram, Instagram та дивіться наші відео в YouТube та TikTok.

Наразі обвинувачений перебуває під вартою.

Харківською обласною прокуратурою затверджено та направлено до Київського районного суду м. Харкова обвинувальний акт щодо 36-річного чоловіка за фактом пособництва державі-агресору (ч. 1 ст. 111-2 КК України).

Санкція статті передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від 10 до 12 років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від 10 до 15 років та з конфіскацією майна або без такої.

ОСТАННІ НОВИНИ