У Харкові судитимуть колаборанта, який побудував кар’єру “патрульного” при окупантах

26.05.2023 11:50   -
У Харкові судитимуть колаборанта, який став патрульним при окупантах

Під час окупації міста Куп’янськ на Харківщині 51-річний місцевий мешканець вирішив побудувати кар’єру «правоохоронця». Про це повідомляють  Харьковские известия.

Встановлено, що у червні 2022 року чоловік працевлаштувався на посаду «полицейского взвода патрульной службы» так званого «УВД ВГА Харьковской области».

Псевдополіцейський чергував на підконтрольних військовослужбовцям рф блокпостах, забезпечував охорону та контрольно-пропускний режим будівлі та прилеглої території «Управления внутренних дел ВГА Харьковской области». Крім того, колаборант здійснював перевірки громадських об’єктів на «антитерористичну захищеність» та складав відповідні «акти перевірок».

Наразі обвинувачений перебуває під вартою.

Читайте нас у Facebook, Telegram, Instagram та дивіться наші відео в YouТube та TikTok.

Харківською обласною прокуратурою затверджено та направлено до суду обвинувальний акт стосовно 51-річного чоловіка за фактом добровільного зайняття посади в незаконному правоохоронному органі, створеному на тимчасово окупованій території (ч. 7 ст. 111-1 КК України).

Обвинуваченому загрожує позбавлення волі на строк від 12 до 15 років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від 10 до 15 років та з конфіскацією майна або без такої.

ОСТАННІ НОВИНИ