У Харкові судитимуть директора підприємства, який привласнив бюджетні кошти

03.01.2023 17:35   -
У Харкові судитимуть директора ТОВ - привласнив 650 тисяч бюджетних коштів

Київською окружною прокуратурою м. Харкова направлено до суду обвинувальний акт стосовно директора ТОВ за фактом заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, вчиненого у великих розмірах (ч. 4 ст. 191 КК України). Про це повідомляють Харьковские известия.

Встановлено, що у квітні 2020 року між ТОВ та одним з харківських вишів укладено договір підряду щодо проведення ремонту даху університету.

Директор підприємства під час складання первинних облікових документів за виконані роботи по об’єкту будівництва, будучи достовірно обізнаним про вартість фактично використаних матеріалів, склав і видав завідомо неправдиві офіційні документи.

Читайте також: У Харкові судитимуть шахраїв, які хотіли незаконно привласнити квартиру

Внаслідок незаконних дій службової особи на рахунок ТОВ було перераховано зайві бюджетні кошти у сумі майже 650 тис. гривень.

Вказані злочинні дії обвинуваченого також підтверджено проведеними судовою будівельно-технічною та судово-товарознавчою експертизами.

Справу розглядатимуть у Київському районному суді м. Харкова.

Санкція статті передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від 5 до 8 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років.

Раніше ми повідомляли про те, що у Харкові судитимуть експоліцейського, який допомагав окупантам.