У Харкові СБУ прийшло з обшуками к шахраям, які ошукали громадян Євросоюзу (фото)

31.03.2023 10:12   -
У Харкові СБУ прийшло з обшуками к шахраям, які ошукали громадян ЄС

СБУ спільно з правоохоронцями Чехії затримала шахраїв, які викрадали гроші з банківських рахунків громадян ЄС. Ділки ошукали понад 1000 осіб на загальну суму 160 млн гривень. Про це повідомляють Харьковские известия.

За даними слідства, транснаціональне злочинне угруповання шахраїв спеціалізувалося на викраденні грошей з банківських рахунків громадян Євросоюзу через фішингові посилання в популярних інтернет-магазинах. Організував незаконну діяльність мешканець Києва, фахівець у сфері ІТ.

Наразі в Україні затримано організатора угруповання та його спільника. Крім того, на території Євросоюзу затримано ще 17 учасників злочинної групи. Серед них – громадяни Білорусі.

Отримані кошти ділки переводили на криптогаманці організаторів схеми.

Під час 35 обшуків в офісах та помешканнях фігурантів у Києві, Харкові, а також у Львівській, Івано-Франківській та Вінницькій областях виявлено:

  • сім-картки, у тому числі європейських мобільних операторів, телефони, комп’ютери та носії інформації із доказами протиправної діяльності;
  • ​банківські картки, які ділки використовували для «обготівковування» викрадених електронних грошей.

Затриманим в Україні організатору шахрайської схеми та його спільнику повідомлено про підозру за кількома статтями Кримінального кодексу України. Наразі суд обрав їм запобіжний захід ˗ тримання під вартою без права внесення застави.

ОСТАННІ НОВИНИ

Читайте нас у Facebook, Telegram, Instagram та дивіться наші відео в YouТube та TikTok.