У Харкові приватний нотаріус незаконно зареєстрував право власності на нерухомість

31.03.2023 17:15   -
У Харкові нотаріус незаконно зареєстрував право власності на нерухомість

На початку квітня 2020 року приватний нотаріус незаконно зареєстрував право власності на нежитлову будівлю за фізичною особою. Про це повідомляють Харьковские известия.

Приватний нотаріус, знаючи, що документи, надані фізичною особою, не можуть бути підставою для державної реєстрації права приватної власності на зазначену нерухомість, без наявності відповідних правовстановлюючих документів, у тому числі, рішення уповноваженого органу щодо передачі об’єкта комунальної власності у приватну власність, провів незаконну реєстраційну дію.

Через протиправні дії нотаріуса з власності Харківської міської територіальної громади незаконно вибули приміщення площею майже 620 кв. м. Вартість приміщень становить понад 8 мільйонів гривень.

Читайте нас у Facebook, Telegram, Instagram та дивіться наші відео в YouТube та TikTok.

За процесуального керівництва Київської окружної прокуратури м. Харкова повідомлено про підозру приватному нотаріусу за фактом зловживання повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки інтересам держави (ч. 3 ст. 365-2 КК України).

Санкція статті передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від 5 до 8 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років, з конфіскацією майна або без такої.

ОСТАННІ НОВИНИ