У Харкові продовжують викривати прибічників «руського миру»

22.09.2022 12:30   -
Новини Харкова: Затримані прибічники «руського миру»

Від початку повномасштабного вторгнення рф в Україну харківські правоохоронці майже щодня документують нові факти колабораційної діяльності та виявляють прибічників «руського миру». Про це повідомляють Харьковские известия.

Зокрема, викрито 52-річного чоловіка, який, перебуваючи у стані алкогольного сп’яніння, запевняв інших осіб, що саме ЗСУ винні у бомбардуваннях і обстрілах житлових кварталів Харкова і що українська армія вбиває мирних мешканців, аби створити «потрібну картинку для Заходу».

15 вересня чоловіку повідомлено про підозру, а також складено і направлено до суду обвинувальний акт стосовно нього за ч. 1 ст. 111-1 КК України.

Ще одна прихильниця «руського миру», 40-річна мешканка Холодногірського району Харкова, публічно заперечувала збройну агресію рф, повторювала твердження роспропаганди і закликала оточуючих підтримати дії країни-агресора. За процесуального керівництва Новобаварської окружної прокуратури м. Харкова їй повідомлено про підозру за ч. 1 ст. 111-1 КК України.

Крім того, викрито 59-річного харків’янина, який виправдовував збройну агресію рф проти України. Цей чоловік неодноразово озвучував кремлівські наративи і висловлювався на підтримку дій російського президента.

Публічне висловлювання своїх переконань проросійськи налаштованим харків’янином не залишилось поза увагою правоохоронців. За процесуального керівництва Слобідської окружної прокуратури м. Харкова чоловіку повідомлено про підозру за ч. 1 ст. 436-2 КК України.

Також встановлено, що 31-річна мешканка с. Липці Харківського району під час окупації передавала загарбникам продукти харчування, алкогольні напої, готувала їм їжу і прала одяг.

Після деокупації Липців за процесуального керівництва Харківської окружної прокуратури Харківської області жінці повідомлено про підозру за ч. 4 ст. 111-1 КК України.

Раніше ми повідомляли про жорстоке вбивство цивільного військовим армії рф.