У Харкові поліція попередила масову бійку підлітків (фото)

27.02.2023 19:53   -

Масова бійка за участі прихильників субкультури ПВК “Редан” планувалась сьогодні у центрі Харкова. Про це повідомляють Харьковские известия.

За попередніми даними, підлітки зібрались, щоб підтримати флешмоб, який запустила російська федерація. Частину учасників “акції” затримали на Майдані Конституції, декілька десятків осіб – у ТРЦ “Нікольський”. В результаті події ніхто не постраждав.

Читайте нас у Facebook, Telegram, Instagram та дивіться наші відео в YouТube та TikTok.

За даними начальника Нацполіції регіону Володимира Тимошка, за фактом події 257 людей запрошено до відділів поліції міста, з яких лише 30 повнолітні.

“За задумом ФСБ недодержави, яка шляхом маніпулювання та обману «зібрала» в групи всіх цих людей, вони повинні були вчинити масову бійку в центрі міста, щоб ТВ недодержави могло посмакувати з цього. У багатьох вилучено балончики з газом, ножі, кастети!” – зазначив Тимошко.

Довідка. Угруповання ПВК “Редан” складається з прихильників аніме, пише 24 Канал. Молоді люди носять футболки із зображенням павуків і цифру 4. Це відсилка до аніме Hunter x Hunter. Представники субкультури називають себе неформалами. Вони виступають проти футбольних фанатів, мігрантів і вихідців із Кавказу. Однак стверджують, що назва ПВК – це жарт. Учасники руху не асоціюють себе з приватною військовою компанією.Очолює цей рух хлопець на ім’я Алі – це гравець у Dota 2 і Counter-Strike.

ОСТАННІ НОВИНИ