У Харкові чоловік отримав п’ять років ув’язнення за заклики приєднати місто до рф

24.09.2022 17:50   -
У Харкові чоловік протягом року закликав приєднати місто до росії

Протягом року чоловік закликав приєднати місто до росії. Наступні 5 років він проведе у в’язниці. Повідомляють Харьковские известия з посиланням на вирок, опублікований в Єдиному реєстрі судових рішень.

Чоловік ще з березня минулого року регулярно публікував дописи в соціальній мережі “Одноклассники”, в яких містились заклики змінювати кордони України.

Правоохоронці звернули увагу на чоловіка тільки після початку повномасштабного вторгнення рф на територію України. Один зі свідків запевнив, що обвинувачений мав антидержавні погляди і після початку російського вторгнення не змінив їх.

Сам обвинувачений наполягав, що його підставили слідчі СБУ, бо самі забрали його комп’ютер і публікували злочинні дописи. Проте суд дослідив висновки експертизи, які підтверджують заклики до розділення території України шляхом приєднання Харкова до росії та від’єднання західних областей.

Це формує в аудиторії вороже ставлення до українських військових та громадян України, до України як держави та її територіальної цілісності, – йдеться у тексті.

Чоловіка визнали винним у посягання на територіальну цілісність і недоторканність України та засудили до 5 років позбавлення волі.

Нагадаємо, раніше ми повідомляли про те, що СБУ звернулася до українців із важливою заявою.