У Харківському слідчому ізоляторі діяла банда інтернет-шахраїв

04.08.2022 12:20   -
Новини Харкова: Інтернет-шахраї у Харківському слідчому ізоляторі

Зловмисники з харківського слідчого ізолятора скоїли близько 50 епізодів злочинів в мережі Інтернет. Слідством встановлено, що аферисти діяли тривалий час на всій території України. Про це повідомляють “Харьковские известия”.

От шахрайських дій сидільців Харківського СІЗО, зокрема, постраждала 23-річна мешканка Рівненської області. Дівчина побачила в мережі Інтернет оголошення щодо продажу доїльного апарата. Потерпіла перерахувала аферистам на банківську картку 4 400 гривень, але товар так і не отримала.

В ході проведення оперативних заходів правоохоронці встановили, що особи, які можуть бути причетні до скоєння даного правопорушення, перебувають у слідчому ізоляторі міста Харкова.

Шахраями виявилися двоє чоловіків 24 та 25 років, засуджені за вчинення грабежу, розбою, шахрайства та створення злочинної організації.

Відбуваючи покарання у харківському СІЗО, зловмисники налагодили схему скоєння так званих «інтернет-шахрайств», використовуючи мобільні пристрої, інтернет та різноманітні інтернет-ресурси: OLX, Instagram, RST, тощо.

В ході проведення обшуку камери слідчого ізолятора у вказаних осіб поліцейські вилучили три мобільних телефони, у яких було встановлено мобільні додатки кількох українських банків. На них шахраї перераховували кошти невстановленим посібникам, що знаходяться на волі.

Дана шахрайська схема діяла тривалий час, за який зловмисники скоїли на території України щонайменше близько 50 злочинів.