У Харківській області затримали колаборантку, яка працювала в окупаційній адміністрації

15.12.2022 12:55   -
На Харківщині затримали колаборантку - працювала в адміністрації рф

На Харківщині затримали одну з керівниць колишньої окупаційної адміністрації Ізюмщини. Про це повідомляють Харьковские известия.

На початку червня 2022 року колаборантка обійняла посаду так званого «помощника начальника отдела (с. Морозовка)».

Жінка збирала списки та паспортні дані місцевих мешканців, надавала вказівки та розпорядження старшим вулиць та проводила збори місцевих мешканців.

Отримані персональні відомості громадян ворог використовував для фальсифікації “результатів” фейкового плебісциту.

У серпні поплічниця окупантів отримала «підвищення» та стала «начальником Савинского территориального отдела Изюмской ВГА». Псевдопосадовиця брала участь у нарадах окупаційної адміністрації та оформлювала осіб, які були готові співпрацювати з новою «владою».

Після звільнення Харківщини колаборантка намагалась переховуватись на території Ізюмського району, але співробітники СБУ своєчасно викрили її і затримали.

Читайте також: Під Харковом викрили чергову колаборантку, яка підтримувала президента рф

За процесуального керівництва Ізюмської окружної прокуратури Харківської області повідомлено про підозру 43-річній жінці за фактом добровільного зайняття посади, пов’язаної з виконанням організаційно-розпорядчих та адміністративно-господарських функцій в окупаційній адміністрації держави-агресора (ч. 5 ст. 111-1 КК України).

Раніше ми повідомляли про те, що з ліцею на Чугуївщині вилучили близько 300 російських підручників.