У Харківській області затримали колаборантку, яка очолювала пенсійний фонд рашистів

29.03.2023 15:58   -

Співробітники СБУ викрили під час стабілізаційних заходів у деокупованому Вовчанську на Харківщині ще одну поплічницю російських окупантів. Про це повідомляють Харьковские известия.

За даними слідства, 65-річна жителька м. Вовчанськ у липні 2022 року добровільно зайняла посаду “и.о. начальника” в одному з незаконних органів окупаційної влади – “Отделении (Управлении) Пенсионного фонда Волчанского района Харьковской области”. Цей незаконний територіальний підрозділ входив до структури так званого “Управления Пенсионного фонда Харьковской области”, створеного за наказом гауляйтера окупаційної військово-цивільної адміністрації.

На цій посаді колаборантка організовувала збір та облік відомостей про осіб, яким видавалася матеріальна допомога від окупантів, організовувала видачу українським пенсіонерам довідок замість втрачених або відсутніх пенсійних посвідчень, здійснювала набір нових співробітників.

Про усі зібрані дані та проведену роботу зловмисниця звітувала до “военно-гражданской администрации” та до “Управления Пенсионного фонда” рашистів.

За даними СБУ, незаконно зібрані персональні дані мешканців Вовчанського району могли бути використані окупантами для нав’язування їм у подальшому російського громадянства, а також для підготовки та проведення псевдореферендуму про приєднання до рф.

Читайте нас у Facebook, Telegram, Instagram та дивіться наші відео в YouТube та TikTok.

Після деокупації району колаборантка залишилась у місті, сподіваючись уникнути покарання. Однак оперативники СБУ викрили її злочинну діяльність і затримали.

Слідчі повідомили жінці про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 5 ст. 111-1 Кримінального кодексу України (колабораційна діяльність). Наразі їй обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

ОСТАННІ НОВИНИ