У Харківській області затримали колаборантів та зрадницю (фото)

23.09.2022 14:10   -
Новини Харківщини: Затримано двох колаборантів та зрадницю

У звільнених містах Харківщини затримали двох чоловіків, які вступили до лав «народної міліції» в Куп’янську, та першу заступницю Вовчанського міського голови, яка співпрацювала з представниками рф. Про це повідомляють Харьковские известия.

За даними слідства, у період з березня по червень 2022 року представники рф створили в окупованому ними Куп’янську так звану «народну міліцію». Двоє місцевих мешканців, 36-річний та 31-річний чоловіки добровільно подали заяви до відділу кадрів псевдоправоохоронного органу та зайняли посади «патрульних».

Наразі обох колаборантів затримали та повідомили про підозру в добровільному зайнятті посади в незаконному правоохоронному органі, створеному на тимчасово окупованій території (ч. 7 ст. 111-1 КК України). Обом підозрюваним обрано запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою.

Також за клопотанням прокурорів Харківської обласної прокуратури взято під варту першу заступницю Вовчанського міського голови, яка підозрюється у державній зраді, вчиненій в умовах воєнного стану (ч. 2 ст. 111 КК України).

Встановлено, що перша заступниця Вовчанського міського голови під час окупації міста пішла на співпрацю з окупантами. Жінка брала участь у нарадах спільно з військовими рф та самопроголошеним «головою тимчасової цивільної адміністрації». Посадовиця забезпечувала російських військових харчуванням, допомагала у вирішенні питань щодо їх поселення і надавала технічні засоби для будівництва окупантами фортифікаційних споруд.

Крім того, жінка передавала представникам країни-агресора списки патріотично налаштованих громадян, учасників АТО/ООС та проукраїнських організацій.

21 липня 2022 року посадовиці було заочно повідомлено про підозру в державній зраді (ч. 2 ст. 111 КК України) та оголошено в розшук. Наразі її затримано.

Раніше ми повідомляли про те, що у Харкові продовжують викривати прибічників «руського миру».