У Харківській області четверо людей підірвалися на розтяжці окупантів (фото)

22.09.2022 14:31   -
Новини Харківщини: На розтяжці підірвалися чотири людини - є загиблі

На Харківщині ексгумовали тіла мешканців села Макарове, які підірвались на вибуховому пристрої. Про це повідомляють Харьковские известия.

За даними слідства, 12 вересня 2022 року в деокупованому с. Макарове Золочівської об’єднаної територіальної громади четверо місцевих мешканців підірвались на бойовому припасі, який залишили по собі окупанти. Троє чоловіків загинули на місці – їм було 59, 65 і 67 років. Жінка 60 років від отриманих травм померла у лікарні через декілька днів. За фактом порушення законів та звичаїв війни, поєднаного з умисним вбивством, відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 438 КК України.

З метою встановлення всіх обставин 17 вересня спільно з правоохоронцями було проведено ексгумацію трьох тіл загиблих, які направлено до Богодухівського міжрайонного відділу Харківського обласного бюро судово-медичних експертиз.

Попередньо встановлено, що троє чоловіків і жінка, пересуваючись по селу на мотоблоці, підірвались на розтяжці, яку встановили окупанти.

Наразі проводяться всі необхідні слідчі дії, направлені на всебічне фіксування злочину та встановлення осіб, причетних до його вчинення.

Новини Харківщини: На розтяжці підірвалися чотири людини - є загиблі

Раніше ми повідомляли про те, що на міні окупантів підірвався начальник Харківського РЕМ.

Також ми писали про те, що в селі Макарове Золочівської громади Харківської області ексгумовано тіло місцевого мешканця, жорстоко вбитого російським окупантом.