У Харківській області браконьєри наловили риби на 146 тисяч гривень

14.11.2022 09:13   -
Новини Харківщини: Браконьєри наловили риби на 146 тисяч гривень

9 листопада 2022 року державні інспектори викрили грубе порушення Правил рибальства. Інцидент стався на ставку біля с. Семенівка Лозівського району. Про це повідомляють Харьковские известия.

Близько 15 години двоє громадян ловили рибу за допомогою гумового човна та заборонених знарядь лову. Сітками з льосу у кількості 11 шт. довжиною 550 метрів, браконьєрам вдалося виловити таку рибу: карась сріблястий – 90 екз., короп – 1 екз. Загальна вага незаконно добутих водних біоресурсів склала 23,5 кг.

Збитки, завдані рибному господарству України, складають 145 996 грн. На чоловіків склали адміністративні протоколи за ч. 4 ст. 85 КУпАП. Заборонені знаряддя лову, човен та водні біоресурси вилучили.

Читайте також: На Печенізькому водосховищі затримали браконьєра з мисиновими сітками

Також 10 листопада у Лозівському районі було виявлено кинуті заборонені знаряддя лову з уловом на понад 836 тис. грн. У ставку поблизу с. Миронівка державні інспектори виявили та вилучили заборонені знаряддя лову, а саме: невід – 1 шт., льосові сітки – 2 шт., ятері – 15 шт. Окрім того було знайдено 251 екз. раків річкових загальною вагою 8 кг. Власника майна встановити не вдалось. Заборонені знаряддя лову та водні біоресурси вилучено та складено акт виявлення та вилучення майна, власника якого не встановлено.

Збитки, завдані рибному господарству України, складають 836 332 грн.

Новини Харківщини: Браконьєри наловили риби на 146 тисяч гривень

Раніше ми повідомляли про те, що на Печенізькому водосховищі затримали браконьєра.