У Харківській області автомобіль з мирними жителями підірвався на міні: розпочато розслідування (фото)

03.10.2022 14:30   -
Під Харковом на міні підірвалися 5 мешканців Куп’янська - прокуратура

Нагадаємо, 2 жовтня 2022 року до правоохоронців звернувся чоловік із заявою, що у травні в полі біля села Василенкове на вибуховому пристрої підірвався автомобіль «ВАЗ». Про це повідомляють Харьковские известия.

Встановлено, що люди намагалися евакуюватись з Куп’янська до Харкова. За попередніми даними, автомобіль з пасажирами наїхав на міну. В автівці знаходились 50-річна жінка, 17-річний юнак та троє чоловіків віком 19, 20 і 41 рік – усі вони загинули.

Сьогодні, 3 жовтня, прокурорами спільно з вибухотехніками, експертами-криміналістами та слідчими поліції було проведено огляд місця події. Правоохоронці виявили згорілий автомобіль, а також тіла загиблих осіб.

За процесуального керівництва Куп’янської окружної прокуратури Харківської області розпочато досудове розслідування за фактом порушення законів та звичаїв війни, поєднаного з умисним вбивством (ч. 2 ст. 438 КК України).

Наразі проводяться необхідні слідчі дії, направлені на всебічне фіксування злочину та встановлення осіб, причетних до його вчинення.

Раніше ми повідомляли про те, що на Харківщині рашисти замінували дамбу величезною кількістю вибухівки.