У Харківській області арештували корпоративні права двох росіян та ТОВ з Білорусі

10.11.2022 11:00   -
На Харківщині арештували корпоративні права росіян та білоруса

Київський районний суд м. Харкова задовольнив клопотання прокурора Харківської обласної прокуратури та наклав арешт на корпоративні права громадян рф та юридичної особи з Республіки Білорусь на загальну суму близько 2,5 млн гривень. Про це повідомляють Харьковские известия.

За даними слідства, єдиним засновником ТОВ у с. Циркуни є громадянин росії з Ростовської області. У грошовому еквіваленті його 100% частка у статутному капіталі дорівнює 1 млн гривень.

Ще один росіянин є також єдиним засновником ТОВ у смт Пісочин. Його вклад до підприємства сягає 700 тис. гривень.

В одному з підприємств Харкова, розташованому по проспекту Науки, прокурори виявили єдиного засновника ТОВ з м. Мінськ Республіки Білорусь. Статутна частка у капіталі дорівнює близько 720 тис. гривень.

За процесуального керівництва Харківської обласної прокуратури здійснюється досудове розслідування у трьох кримінальних провадженнях за фактом колабораційної діяльності (ч. 4 ст. 111-1 КК України).

Читайте також: У Харківській області арештували корпоративні права російського підприємця

Громадяни рф та ТОВ з РБ отримують в Україні прибуток від господарської діяльності ТОВ і сплачують податки до державних бюджетів цих держав.

Також існує значний ризик прийняття рішень керівництвом щодо подальшого забезпечення на території України провадження господарської діяльності у взаємодії з рф та рб.

Наразі триває передача майна в АРМА.

Раніше ми повідомляли про те, що суд арештував майно харківського підприємства та корпоративні права його засновників-росіян.